PLA

Kuluttajien 3D-tulostamisen yhteydessä polymaitohappo (PLA) on yleisin tulostusmateriaali. Vaikka PLA: ta verrataan usein ABS- muoviin se on kiistatta suosituin materiaali, PLA on suosituin 3D-tulostimen filamentti, ja syystä. 

Ensinnäkin PLA on helppo tulostaa. Sen tulostuslämpötila on alhaisempi kuin ABS: n, eikä se irtoa pedistä niin helposti, mikä tarkoittaa, että se ei vaadi lämmitettävää alustaa (vaikka se ehdottomasti auttaa). Toinen PLA: n käytön etu on, että se ei haise tulostuksen aikana (toisin kuin ABS). Sitä pidetään yleensä hajuttomana filamenttina, mutta monet ovat ilmoittaneet sen tuoksuvan makeille karkkimaisille ​​huuruille PLA-tyypistä riippuen.

Toinen houkutteleva näkökohta PLA: lle on, että sitä on saatavana lähes missä tahansa väreissä. Erikoisfilamentteja on saatavana sellaisia, jotka on johtavia tai pimeässä hehkuvia. Sitten on olemassa puusta tai metalliseos versioita.

Biohajoavana kestomuovina, PLA on ympäristöystävällisempi kuin useimmat 3D-tulostinfilamenttityypit, ja se on valmistettu vuosittain uusiutuvista luonnonvaroista, kuten maissitärkkelyksestä tai sokeriruo'osta.

OMINAISUUDET

Tässä tapauksessa parempi kysymys voisi olla, milloin minun ei pitäisi käyttää PLA: ta? Verrattuna muun tyyppisiin 3D-tulostimen filamentteihin, PLA on hauras, joten älä käytä sitä, kun teet esineitä, jotka taipuvat, vääntyvät tai putoavat toistuvasti, kuten puhelimenkuoret, kulutusta vaativat lelut tai työkalunkahvat.

Sinun tulisi myös välttää käyttämistä esineiden kanssa, joiden on kestettävä korkeampia lämpötiloja, koska PLA: lla on taipumus muodonmuutokselle 60 ° C: n tai korkeampien lämpötilojen ympärillä. Kaikissa muissa sovelluksissa PLA tarjoaa hyvän yleisen valinnan 3D-tulostimessa.

Yleisiä tulosteita ovat mallit, vähäisellä kulutuksella olevat lelut, prototyyppiosat ja astiat.

PLA-muovia käytetään myös usein elintarvikepakkauksissa, kuten karkkikääreissä ja biohajoavissa lääketieteellisissä implanteissa, kuten ompeleissa.

OMINAISUUDET
Vahvuus: Korkea | Joustavuus: Matala | Kestävyys: Keskikokoinen

Vaikeus käyttää: Helppo

Tulostuslämpötila: 180 ° C - 230 ° C 

Tulostuskerroksen lämpötila: 20 ° C - 60 ° C  (mutta ei välttämätön)

Kutistuminen / Vääntyminen: Minimaalista

Liukoinen: Ei

Ruuan turvallisuus: Katso valmistajan ohjeet


https://3dkauppa.com/264-pla.html

https://3dkauppa.com/311-pla-plus.html


ABS

Akryylinitriilibutadieenistyreeni (ABS) on tyypillisesti toiseksi suosituin 3D-tulostinfilamentti PLA: n jälkeen. Mutta se tarkoittaa vain, että se on toiseksi yleisimmin käytetty. Materiaalien ominaisuuksien suhteen ABS on hiukan parempi kuin PLA, huolimatta siitä, että sen tulostaminen on hieman vaikeampaa. Tästä syystä ABS: tä löytyy monista valmistetuista taloustavaroista, mukaan lukien LEGOT ja pyöräilykypärät! 

ABS-valmisteilla on korkea kestävyys ja kyky kestää korkeita lämpötiloja, mutta 3D-tulostimien harrastajien tulee ottaa huomioon filamenttien korkea tulostuslämpötila, taipumus vääntyä jäähdytyksen aikana ja voimakkaat, mahdollisesti vaaralliset höyryt. Tulosta varmasti lämmitetyllä alustalla ja hyvin ilmastoidussa tilassa (tai kotelossa). ABS on kestävä ja kestää kovaa vääntöä ja lämpötilaa. Se on myös kohtalaisen joustava. Se voidaan myös jälki käsitellä asetonin kanssa kiiltävän viimeistelyn aikaansaamiseksi.

OMINAISUUDET

Vahvuus: hyvä | Joustavuus: keskitasoinen Kestävyys: hyvä

Vaikeus käyttää: keskitasoinen

Tulostuslämpötila: 210 ° C - 250 ° C

Tulostusalustan lämpötila: 80 ° C - 110 ° C

Kutistuminen / vääntyminen: Huomattava

Liukenee: estereihin, ketoneihin ja asetoniin

Ruoan turvallisuus: Ei elintarvikkeille turvallinen


https://3dkauppa.com/249-abs.html

https://3dkauppa.com/250-abs-plus.html


PETG

Polyeteenitereftalaatti (PET) on yleisimmin käytetty muovi maailmassa. Tunnetuin vesipulloissa käytettävänä polymeerinä, sitä on myös vaatekuiduissa ja ruoka-astioissa. Vaikka ”raakaa” PET: tä käytetään harvoin 3D-tulostuksessa, sen variantti PETG on yhä suositumpi 3D-tulostinfilamentti. Kuten kaikki 3D-tulostusfilamenttimateriaalit, on olemassa lukuisia tuotemerkkejä, jotka tarjoavat omia värejä, sekoituksia ja PETG-ominaisuuksia. Kuinka voidaan odottaa löytävänsä parhaat? Jotta auttaisi sinua päättämään, olemme laatineet PETG-filamenttien ostajan oppaan.

PETG: n 'G' tarkoittaa 'glykolimodifioitua', ja tuloksena on filamentti, joka on puhtaampi, vähemmän hauras ja mikä tärkeintä, helpompi tulostaa kuin sen perusmuoto. Tästä syystä PETG: tä pidetään usein hyvänä vaihtoehtona ABS: n ja PLA: n, kahden yleisimmin käytetyn 3D-tulostintyypin, välillä, koska se on joustavampi ja kestävämpi kuin PLA ja helpompi tulostaa kuin ABS.

Kolme asiaa, jotka 3D-tulostimien harrastajien tulee pitää mielessä käytettäessä PETG: tä:

PETG on hygroskooppinen, eli se imee kosteutta ilmasta. Koska tällä on kielteinen vaikutus materiaaliin, säilytä 3D-tulostimen hehkulanka viileässä, kuivassa paikassa.

PETG on tahmea tulostettaessa, joten tästä 3D-tulostimesta on huono valinta tukirakenteille, mutta hyvä kerrosten tarttuvuudelle. (Ole varovainen tulostuskerroksen suhteen!)

Vaikka PETG ei ole hauras, se naarmuuttaa helpommin kuin ABS.

PolyeteenikoTrimetyleenitereftalaatti (PETT) on toinen PET-variantti. Hieman jäykempi kuin PETG, tämä 3D-tulostinhehkulanka on suosittu läpinäkyvyyden vuoksi.

3D-TULOSTIMEN FILAMENTIN OMINAISUUDET: PETG (PET, PETT)

Vahvuus: Korkea | Joustavuus: Keskikokoinen Kestävyys: Korkea

Vaikeus käyttää: Matala

Tulostuslämpötila: 220 ° C - 250 ° C

Tulostuskerroksen lämpötila: 50 ° C - 75 ° C

Kutistuminen / vääntyminen: minimaalinen

Liukoinen: Ei

Ruoan turvallisuus: Katso valmistajan ohjeet

KUN KÄYTÄT PETG (PET, PETT) 3D-TULOSTINFILMENTTIA?

PETG on hyvä monipuolinen, mutta erottuu monista muista 3D-tulostinlangoista joustavuutensa, lujuutensa ja kestävyytensä vuoksi sekä korkeille lämpötiloille että iskuille. Tämä tekee siitä ihanteellisen 3D-tulostimen hehkulangan käytettäväksi toiminnallisissa kohteissa, jotka voivat kokea jatkuvaa tai äkillistä rasitusta, kuten mekaaniset osat, tulostimen osat ja suojakomponentit.

FILAMENTIN KUVAUS

Plussat: Joustava, kestävä, helppo tulostaa

Miinukset: Herkkä kosteudelle, pinta naarmuuntuu helposti


https://3dkauppa.com/263-petg.html


TPE


Kuten nimestä voi päätellä, kestomuoviset elastomeerit (TPE) ovat pääosin muoveja, joilla on kumimaisia ​​ominaisuuksia, joten ne ovat erittäin joustavia ja kestäviä. Sellaisenaan TPE: tä käytetään yleensä auton osien, kodinkoneiden ja lääketieteellisten tarvikkeiden tuottamiseen.

Todellisuudessa TPE on laaja luokka kopolymeerejä (ja polymeeriseoksia), mutta sitä käytetään silti monien kaupallisesti saatavien hehkulankojen leimaamiseen. Pehmeät ja joustavat nämä filamentit kestävät sellaista fyysistä kohtelua, jota ABS ja PLA eivät siedä. Toisaalta tulostaminen ei ole aina helppoa, koska TPE: tä voi olla vaikea puristaa.

Termoplastinen polyuretaani (TPU) on erityinen TPE-lajike, ja se on itsessään suosittu hehkulanka. Verrattuna yleiseen TPE: hen, TPU on hiukan jäykempi, joten tulostaminen on helpompaa. Se on myös hiukan kestävämpi ja pystyy paremmin säilyttämään joustavuutensa kylmässä.

Termoplastinen kopolyesteri (TPC) on toinen TPE-tyyppi, vaikkakaan ei niin yleisesti käytetty kuin TPU. Kuten TPE: n suhteen, TPC: n tärkein etu on sen korkeampi kestävyys kemikaaleille ja UV-säteilylle sekä lämmölle (kestää jopa 150 ° C lämmön).


3D-TULOSTIMEN FILAMENTIN OMINAISUUDET: TPE, TPU, TPC (JOUSTAVA)

Vahvuus: Keskikokoinen Joustavuus: Erittäin korkea | Kestävyys: Erittäin korkea

Vaikeus käyttää: Keskivaikea (TPE, TPC); Alhainen (TPU)

Tulostuslämpötila: 210 ° C - 230 ° C

Tulostuskerroksen lämpötila: 30 ° C - 60 ° C (mutta ei tarvita)

Kutistuminen / vääntyminen: minimaalinen

Liukoinen: Ei

Ruoan turvallisuus: Ei elintarvikkeille turvallinen

KUN KÄYTÄN TPE-, TPU- TAI TPC-3D-TULOSTINFILAMENTTIA?

Käytä TPE: tä tai TPU: ta luotaessa kohteita, joiden on kestettävä paljon kulumista. Jos 3D-tulostettu osa taipuu, venyy tai puristuu, näiden filamenttien tulee olla valmiina tehtävää varten. Esimerkkejä tulosteista voivat olla lelut, puhelinlaukut tai puettavat kankaat. TPC: tä voidaan käyttää vastaaviin asioihin mutta se toimii erityisen hyvin vaikeissa olosuhteissa, kuten ulkona.

TPE / TPU / TPC FILAMENTIN KUVAUS

Plussat: Erittäin joustava, täydellinen osille, jotka taipuvat tai puristuvat

Miinukset: Vaikea tulostaa, vaatii tiukan filamenttitien ja hitaan tulostusnopeuden


https://3dkauppa.com/290-tpu.html


NYLON

Nylon, suosittu synteettisten polymeerien perhe, jota käytetään monissa teollisissa asioissa, on ammattimaisen 3D-tulostuksen raskaansarjan maailman mestari. Verrattuna useimpiin muihin hehkulankoihin, se on tärkein haastaja yhdessä lujuuden, joustavuuden ja kestävyyden kanssa.

 
Tämän filamentin toinen ainutlaatuinen ominaisuus on, että voit maalata sen joko ennen tulostusta tai sen jälkeen. Negatiivisena puolena on, että nylon, kuten PETG, on hygroskooppinen, eli se imee kosteutta, joten muista säilyttää se viileässä, kuivassa paikassa, jotta hehkulanka pysyisi hyvässä kunnossa ja takaa paremman tuloksen.

3D-TULOSTIMEN FILAMENTIN OMINAISUUDET: NYLON

Vahvuus: Korkea | Joustavuus: Korkea | Kestävyys: Korkea

Vaikeus käyttää: Keskikokoinen

Tulostuslämpötila: 240 ° C - 260 ° C

Tulostuskerroksen lämpötila: 70 ° C - 100 ° C

Kutistuminen / vääntyminen: Huomattava

Liukoinen: Ei

Ruoan turvallisuus: Katso valmistajan ohjeet

KUN KÄYTÄN NYLON 3D-TULOSTINFILAMENTTIA?

Hyödyntämällä nylonin lujuutta, joustavuutta ja kestävyyttä, tämäntyyppistä 3D-tulostinlankaa voidaan käyttää työkalujen, toiminnallisten prototyyppien tai mekaanisten osien (kuten saranat, soljet tai hammaspyörien) luomiseen.

NYLON FILAMENTIN KUVAUS

Plussat: Suuri lujuus, suuri joustavuus, korkea kestävyys

Miinukset: Tyypillisesti kallis, herkkä kosteudelle, vaatii suurta suutin- ja tulostus kerroksen lämpötilaa


 

https://3dkauppa.com/295-nylon-ja-erikoiset.html


PC

Sen lisäksi, että polykarbonaatti (PC) on yksi vahvimmista filamenteistä, se on myös erittäin kestävä sekä fyysisille iskuille että kuumuudelle (kestää jopa 110 ° C lämpötiloja). Se on myös läpinäkyvä, mikä selittää sen käytön kaupallisissa esineissä, kuten luodinkestävässä lasissa, sukellusmaskeissa ja elektronisissa näytöissä.

 
Siitä huolimatta, että PC: tä esiintyy samanlaisissa käyttötapauksissa, sitä ei pidä sekoittaa akryyliin tai pleksilasiin, jotka yleensä murtuvat tai halkeilevat paineen alla. Toisin kuin nämä kaksi materiaalia, PC on kohtalaisen joustava (vaikkakaan ei niin paljon kuin esimerkiksi nylon), antaen itsensä taipua, kunnes se lopulta pettää.

PC hehkulanka on hygroskooppinen, pystyy imemään vettä ilmasta, joten muista säilyttää se viileässä, kuivassa paikassa, jotta tulokset olisivat parempilaatuisia.

3D-TULOSTIMEN FILAMENTIN OMINAISUUDET: PC (POLYCARBONATE)

Vahvuus: Erittäin korkea Joustavuus: Keskikokoinen Kestävyys: Erittäin korkea

Vaikeus käyttää: Keskikokoinen

Tulostuslämpötila: 270 ° C - 310 ° C

Tulostuskerroksen lämpötila: 90 ° C - 110 ° C

Kutistuminen / vääntyminen: Huomattava

Liukoinen: Ei

Ruoan turvallisuus: Ei elintarvikkeille turvallinen

MITEN KÄYTÄN PC 3D-TULOSTINLANKAA?

Fyysisten ominaisuuksiensa vuoksi PC on ihanteellinen filamentti osille, joiden on säilytettävä lujuutensa ja muotonsa vuoksi korkeissa lämpötiloissa, kuten sähköiset-, mekaaniset- tai auton komponentit. Voit käyttää optista selkeyttä myös valaistus projekteihin, näyttöihin ja muihin sovelluksiin, jotka vaativat läpinäkyvyyttä.

PC FILAMENTIN KUVAUS

Plussat: Erittäin vahva, kestää kuumuutta ja fyysisiä vaikutuksia

Miinukset: Herkkä kosteudelle, vaatii erittäin korkeaa tulostuslämpötilaaPUU

Kiinnostaako tulostaa esineitä, jotka näyttävät ja tuntuvat puulta? Se ei tietenkään ole oikeasti puuta se on puukuidulla infusoitua PLA: ta.

Nykyään markkinoilla on monia puu-PLA hehkulankoja. Näihin kuuluvat tavanomaisimmat puulajikkeet, kuten mänty, koivu, setri, eebeni ja paju, mutta tuotevalikoima kattaa myös harvemmat tyypit, kuten bambu, kirsikka, kookos, korkki ja oliivi.

Kuten muun tyyppisissä 3D-tulostimen filamenteissa, puun käytöllä on kompromissi. Tässä tapauksessa esteettinen ja koskettava vetovoima vähenee joustavuuden ja lujuuden kustannuksella.

Ole varovainen puun tulostamislämpötilasta, koska liiallinen lämpö voi johtaa melkein palaneeseen tai karamellistuneeseen ulkonäköön. Toisaalta puisten luomustesi pohjan ulkonäköä voidaan parantaa huomattavasti pienellä jälkikäsittelyllä! Puufilamentti voi myös aiheuttaa 3D-tulostimen suuttimen kulumista, joten muista se ennen tämän materiaalin käyttöä.

KUN KÄYTÄN PUUFILAMENTTIA?

Puu on suosittu kohteissa, jotka ovat vähemmän arvostettuja toiminnallisista ominaisuuksistaan ​​ja enemmän niiden luonnollisesta ulkonäöstä. Harkitse hehkulangan käyttöä tulostaessasi esineitä, jotka näkyvät pöydällä, pöydällä tai hyllyllä. Esimerkkejä ovat kulhot, hahmot ja palkinnot. Yksi puun todella luova sovellus 3D-tulostin filamenttina on arkkitehtuurissa käytettävien mallien luomisessa.

PUUFILAMENTIN KUVAUS

Plussat: Esteettisesti silmiinpistävä, ihanteellinen visuaalisille malleille

Miinukset: Lackluster-mekaaniset ominaisuudet, kuluttavat tulostus suutinta.


https://3dkauppa.com/292-puu.html


METALLI

Ehkä etsit erityyppistä estetiikkaa kuvioistasi - jotain hiukan laajempaa ja kiiltävämpää. No, siihen voit käyttää metallia. Kuten puinen 3D-tulostinfilamentti, myös metallifilamentti ei ole täysin valmistettu metallista. Se on itse asiassa sekoitus metallijauhetta ja joko PLA tai ABS filamenttiin. Mutta se ei estä tulostuksissa saavutettavan metallin ilmettä.

Jopa paino on metallimaista, koska seoksilla on taipumus olla useita kertoja tiheämpiä kuin puhdas PLA: ta tai ABS.

Pronssi, messinki, kupari, alumiini ja ruostumaton teräs ovat vain muutamia esimerkkejä metallifilamentista, joita on saatavana kaupallisesti. Ja jos haluat viimeisestellä tulostetut kappaleet sen voit viedä todella pitkälle kiillottamalla kappaleita metallinnäköiseksi.

Käytössä sinun on vaihdettava suuttimesi hiukan useimmin metallin tulostamisen seurauksena, koska jyvät ovat hiukan kuluttavia, mikä lisää suuttimien kulumista.

Yleisimmät filamenttien sekoitukset ovat yleensä noin 50% metallijauhetta ja 50% PLA: ta tai ABS: tä, mutta on myös seoksia, jotka ovat jopa 85% metallia. Lisätietoja näistä filamenteista ja kuinka niitä käytetään, katso täydellinen opas metalli-3D-tulostusta varten.

KUN KÄYTÄN METALLIFILAMENTTA?

Metalli voidaan tulostaa estetiikan ja toimivuuden kannalta. Hahmot, mallit, lelut voivat kaikki näyttää hyvältä, kun 3D-tulostetaan metallia. Ja niin kauan kuin osat eivät joudu suurelle mekaaniselle rasitukselle, voit vapaasti käyttää metalli-3D-tulostinfilamenttia tarkoituksen mukaisten osien, kuten työkalujen, ritilöiden tai viimeisteltyjen komponenttien luomiseen.

METALLINEN FILAMENTTI

Plussat: Tarjoaa metallisen ilmeen, sopii erinomaisesti sekä esteettisiin että toiminnallisiin malleihin

Miinukset: Vaikea tulostaa, erittäin paljon tulostussuutinta kuluttavaa


https://3dkauppa.com/257-metalliseos.html


HIILIKUITU

Kun 3D-tulostinfilamentti tyyppejä, kuten PLA, ABS, PETG ja nylon, vahvistetaan hiilikuidulla, tuloksena on erittäin jäykkä ja kestävä materiaali, joka painaa suhteellisen vähän. Tällaiset yhdisteet loistavat rakenteellisissa asioissa, joiden on kestettävä laaja valikoima loppukäyttö sovelluksia.

Kompromissi on tulostimen suuttimen lisääntynyt kuluminen, varsinkin jos se on valmistettu pehmeästä metallista, kuten messingistä. Jopa 500 grammaa tätä eksoottista 3D-tulostinfilamenttia kasvattaa messinkisuuttimen halkaisijaa huomattavasti, joten harkitse suuttimen vaihtamista usein, harkitse kovemmasta materiaalista valmistetun (tai päällystetyn) suuttimen hankkimista.

KUN KÄYTÄN HIILIKUITU TULOSTELANKAA?

Rakennelujuuden ja pienitiheyden ansiosta hiilikuitu on varteen otettava ehdokas mekaanisiin komponentteihin. Haluatko korvata osan malliautostasi tai lentokoneestasi? Kokeile tätä filamenttia.

HIILIKUITU FILAMENTIN PLUSSAT JA MIINUKSET

Plussat: Vahva ja kevyt materiaali, ihanteellinen toimiviin sovelluksiin

Miinukset: Aiheuttaa 3D-tulostimen suuttimen kulumista, vaikea tulostaa, erittäin paljon tulostussuutinta kuluttavaa


https://3dkauppa.com/294-hiilikuitu.html


HIPS

Kaupallisessa maailmassa iskunkestävää polystyreeniä (HIPS) - kopolymeeriä, jossa yhdistyvät polystyreenin kovuus ja kumin kimmoisuus - esiintyy yleisesti suojapakkauksissa ja astioissa, kuten CD-koteloissa.

Valitettavasti HIPS: n käyttö tukimateriaalina rajoittaa todellisen osan tulostamisen ABS: stä. Limoneeni vaurioittaa muita 3D-tulostuksen filamenttejä. Kätevästi HIPS ja ABS tulostuvat joka tapauksessa hyvin yhdessä, niiden lujuus, jäykkyys ja samanlainen tulostuslämpötila yhdessä mahdollistavat tulostamisen.

Huolimatta siitä, että HIPS on ensisijaisesti käytetty tukimateriaalina, se on itsessään kunnollinen 3D-tulostinfilamentti. Se on vahvempi kuin sekä PLA että ABS, irtoaa alustasta vähemmän kuin ABS, ja sitä on helppo liimata, hioa ja maalata.

KUN KÄYTÄN HIPS FILAMENTTIA?

Jakamalla monia ominaisuuksia ABS: llä, HIPS filamentti on hyvä monipuolinen osille, jotka joutuvat kestämään kulutusta tai projekteihin, jotka vaativat viimeistely ystävällistä materiaalia lopullisen ilmeen saavuttamiseksi.

HIPS FILAMENTIN PLUSSAT JA MIINUKSET

Plussat: Voidaan käyttää tukimateriaalina ja vahvana 3D-tulostimen filamenttina.

Miinukset: Vaatii jälkikäsittelyn tukien poistamiseksi, vain yhteensopiva ABS: n kanssa


https://3dkauppa.com/291-tuki.html


PVA

Polyvinyylialkoholi (PVA) liukenee veteen, ja juuri siinä kaupalliset sovellukset hyötyvät. Suosittuihin käyttötarkoituksiin kuuluvat astianpesukonepesuaineiden tai kalastussyytillä täytettyjen pussien pakkaukset. (Heitä pussi veteen ja katso, kun se liukenee).

 

Sama periaate pätee 3D-tulostukseen, mikä tekee PVA: sta loistavan tukimateriaalin, kun se yhdistetään toiseen 3D-tulostimen filamenttiin kahdella tulostuspäällä varustetulla tulostimella. PVA: n käytön etuna HIPS: lle on, että sitä voidaan käyttää tukemaan enemmän materiaaleja kuin vain ABS.

Kompromissi on että se on filamentti, jota on hieman vaikeampi käsitellä. Sen varastoinnissa on oltava myös varovainen, koska ilmakehän kosteus voi vahingoittaa filamenttia ennen tulostamista. Kuivat laatikot ja silikapussit ovat pakollisia jos aiot pitää PVA-kelan käyttökelpoisena pitkällä aikavälillä.

KUN KÄYTÄN PVA FILAMENTTIA?

PVA-filamentti on loistava valinta tukimateriaalina monimutkaisille vedoksille, joissa on ulkonemia.

PVA 3D -FILAMENTIN PLUSSAT JA MIINUKSET

Plussat: Loistava tukimateriaali

Miinukset: Vaikea käsitellä, herkkä kosteudelle


https://3dkauppa.com/291-tuki.html


ASA

Toki, ABS on hieno, mutta sillä on puutteita. Siksi muovinvalmistajat etsivät aina vaihtoehtoja. Yksi tällainen vaihtoehto on akryylinitriilistyreeniakrylaatti (ASA), joka alun perin kehitettiin kestäväksi säästä kestäväksi materiaaliksi. Siksi se on ensisijainen käyttö autoteollisuudessa.

Sen lisäksi, että ASA on 3D-tulostinfilamentti, joka on vahva, jäykkä ja suhteellisen helppo tulostaa, se on myös erittäin kestävä kemialliselle altistumiselle, kuumuudelle ja mikä tärkeintä, muodon ja värin muutoksille. ABS-tulosteilla on taipumus denaturoitua ja kellastua jos sitä käytetään ulkotiloissa. Näin ei ole ASA: n tapauksessa.

Toinen pieni hyöty ASA: n käytöstä ABS: n kanssa on, että se vetoaa vähemmän tulostamisen aikana. Ole varovainen tuulettimen säätämisessä; ASA voi helposti halkeilla, jos on liian paljon puhallusta tulostuspäälle tulostuksen aikana.

KÄYTTÖKOHTEITA ASA 3D-TULOSTINFILAMENTILLE

Linnunpöntöt, räätälöidyt puutarhatarvikkeet sekä suojatulpat.

ASA-3D-TULOSTINFILAMENTIN KUVAUS

Plussat: Erinomainen toimiviin sovelluksiin, erityisesti autojen osiin

Miinukset: herkkä halkeilulle tulostusprosessin aikana


https://3dkauppa.com/253-asa.html


PP

Polypropeeni (PP) on kova, joustava, kevyt, kemiallisesti kestävä ja elintarvikkeille turvallinen, mikä saattaa selittää sen laajan sovellusalueen, mukaan lukien tekniset muovit, elintarvikepakkaukset, tekstiilit ja setelit.

Valitettavasti 3D-tulostimen filamenttityyppinä PP on tunnetusti vaikea tulostaa, sillä sillä on usein raskas taitto ja heikko kerroksen tarttuvuus. Jos ei näissä asioissa, PP on saattanut kiistellä PLA: n ja ABS: n kanssa suosituimmasta paikasta 3D-tulostin filamenteissa, ottaen huomioon sen vahvat mekaaniset ja kemialliset ominaisuudet.

Mielenkiintoista on, että koska monet kotitaloustuotteet on valmistettu PP: stä, on todella mahdollista kierrättää vanhat roskat ja muuttaa se uudeksi 3D-tulostinlangaksi

KUN KÄYTÄN PP 3D-TULOSTINFILAMENTTIA?

Jos pystyt painostamaan PP: n vääntöä hallinnassa, niin useimmat tulokset, jotka vaativat kestävää ja kevyttä materiaalia, sopisivat PP: lle. On kuitenkin tärkeätä huomata, että vaikka materiaalilla on paljon hyötykäyttöä tarvikkeiden ja lääkkeiden pakkauksissa sen elintarviketurvallisuudesta johtuen, FDM 3D-tulostuksen prosessi estää tämän satojen (ellei jopa tuhansien) kerroslinjojen avulla, jotta bakteerit voivat viettää aikaa - parasta olla yrittämättä.

PP 3D -FILAMENTIN PLUSSAT JA MIINUKSET

Plussat: Vahvat mekaaniset ominaisuudet, kemikaalienkestävä

Miinukset: Vaikea tulostaa, taipumisaltis, heikko kerroksen tarttuvuus